Lessen


 

 
 

Lessen bij de Weideruiters 

 

 

 
De Weideruiters organiseren een gevarieerd aanbod van lessen. Zowel voor dressuur- als springliefhebbers en voor menners zijn er wekelijks lessen.
 
Lessen & Instructeurs:
Maandag

18:00-20:00 Pony's Dressuur/springen
20:00-21:00 Paarden Dressuur


Leanne Koetsier
Leanne Koetsier


Dinsdag
19:00-21:00 Paarden Dressuur

Savannah Pieters


Woensdag

10:00-11:00  Paarden Dressuur


Savannah Pieters

 
18:00-20:00 Pony's Dressuur/springen


Leanne KoetsierVrijdag

19:00-20:00 IJslander les
De even weken


Inge Frieling

 

Voor vragen m.b.t. de lesindelingen kunt U contact opnemen met Danielle Benjamins 06 - 46 20 43 25


Mijn naam is Leanne Koetsier. Ik ben sinds oktober 2016 verantwoordelijk voor de dressuur- en springlessen op de maandag- en woensdag avond.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan het Nederlandse Hippische Beroepsopleiding instituut in Deurne. Hier heb ik mijn Horse & Business diploma behaald, evenals mijn instructeurs diploma. Gedurende mijn opleiding en stages ben ik zeer Allround opgeleid.

Op dit moment volg ik de opleiding Commerciële Economie met als specialisatie Horse Business Management aan de Stenden Hogeschool. Naast mijn studie besteed ik veel tijd en aandacht om mij als ruiter en instructeur te blijven ontwikkelen.

Uit het lesgeven aan jong en oud, van beginner tot gevorderde, haal ik veel voldoening.

Bij mij staat plezier voor zowel ruiter als paard voorop. Mijn streven is iedere combinatie op een passende manier en door middel van een verantwoorde methode zijn/haar doel te laten bereiken. Mijn dag is dan ook compleet als lesklanten weer tevreden naar huis gaan.”

***************************************************************************************************
Savannah Pieters

 

Hoewel ik ben opgeroeid op een paardenbedrijf en ik als kind altijd al in het zadel te vinden was, werd mijn interesse in de dressuursport pas echt aangewakkerd toen ik in 2000 Anky van Grunsven en Bonfire goud zag winnen op de Olympische Spelen in Sydney. Ik, als negenjarige meisje, besloot dat ik dat ook wilde. 

Ik was pas veertien jaar oud toen ik Z2 dressuur bij de paarden startte en twee jaar later volgende mijn debuut bij de Subtop. In dat jaar ben ik eveneens begonnen aan de Masterclass in Deurne (een twee jaar durende opleiding voor (inter)nationaal rijdende ruiters), waar ik mijn instructeursdiploma heb behaald. Ook in datzelfde jaar, 2007, kreeg ik de driejarige merrie Zodea van mijn ouders. Ik heb haar zelf opgeleid en de nodige successen met haar behaald in de Lichte Tour. Zij heeft me eigenlijk gevormd tot de amazone die ik nu ben.  

Inmiddels ben ik 25 jaar oud en sinds drie jaar werkzaam als ZZP-er. Ik richt me voornamelijk op het trainen en uitbrengen van paarden, het geven van lessen en daarnaast ben ik ook als freelance journalist werkzaam bij De Paardenkrant-Horses.nl. Met de tienjarige Vivaldi-zoon Caesar heb ik twee zeer geslaagde jaren achter de rug en momenteel ben ik hem aan het voorbereiden op de Grand Prix. Het uiteindelijke doel is om hem internationaal te starten. 

In mijn rijden, en ook bij het lesgeven, staat harmonie tussen ruiter en paard voorop. Ik streef ernaar om op een zo vriendelijk mogelijke manier zo veel mogelijk uit een paard te halen. Rechtgerichtheid en een paard dat fijn over de rug gaat vormen daarbij de rode draad in de trainingen.  Sinds kort is er om de week op vrijdag IJslander les! Hieronder stelt Inge zich voor. Kom gerust is kijken op vrijdag van 19:30 -20:30

Een vreemde eend (eh, IJslander) in de bijt!

Mijn naam is Inge Frieling, en ik verzorg vanaf eind april de lessen voor IJslanders. Alhoewel ik op een grote kwpn-er hebben leren paardrijden, heb ik altijd op IJslandse paarden gereden. Deze hobby leidde tot het opzetten van mijn eigen bedrijf in 2003, dat zich richtte op de training, verkoop en fokkerij van IJslandse paarden. Ik geef al bijna 25 jaar les aan voornamelijk IJslanderruiters, op zowel recreatief als wedstrijdniveau. Zelf rijd ik ook wedstrijden, en ben diverse malen Nederlands Kampioen geworden. Om mezelf verder te ontwikkelen, heb ik een op de IJslander gerichte instructeursopleiding gedaan. Dit omdat de extra gangen van de IJslander, de tölt en de telgang, toch wel een specifieke aanpak vragen. Op dit moment ben ik nog bezig met het afronden van mijn opleiding tot gedragstherapeut paard (en kat, maar dat is een hele andere tak van sport) en tussendoor heb ik nog een opleiding tot paraveterinair afgerond. Mijn hobby's zijn het trainen van mijn eigen paarden, lezen en het fokken van Maine Coons en IJslanders.Mijn lessen sluiten aan bij het doel en ambitie van de ruiter, wat heel divers kan zijn. Meestal richt zich dit wel heel specifiek op het rijden van alle verschillende gangen, maar kan ook dressuurmatig van aard zijn of gericht op het buiten rijden. Ik vind het belangrijk, of je nu een recreatie- of wedstrijdruiter bent, dat je weet waarom je een bepaalde oefening doet, en wat het effect hiervan is. Ook als ruiter zelf heb je een grote invloed op het paard, dus ook daar besteed ik aandacht aan. Ik probeer de ruiter een grote kast met laatjes te geven, waaruit naar believen kennis, informatie en oefeningen uitgehaald kunnen worden om jezelf als ruiter en je paard te kunnen verbeteren. En er is dan uiteindelijk niets leuker dan dat de ruiter mét het paard stappen voorwaarts maken.Lijkt het je leuk om een keer geheel vrijblijvend een proefles te volgen bij Leanne, Savannah of Inge? Neem dan contact op met Danielle Benjamins 06-46 20 43 25